16-12-2018

Terugblik op 125 jaar IJsclub Avenhorn

Op 14 januari 1889 is IJsclub Avenhorn opgericht en dus bestond de club dit jaar 125 jaar. Dit bracht het bestuur ertoe om e.e.a. te organiseren voor iedereen die de club een warm hart toedraagt. Met de voorbereidingen zijn we 2 jaar geleden al begonnen.

Ons jubileumjaar begon op 17 januari jl. met een receptie in Partijencentrum Avenhorn. Hiervoor waren omringende clubs, Gemeente, oud bestuursleden, de winkeliersvereniging, natuurlijk de KNSB en het Gewest en nog vele anderen uitgenodigd waar we als ijsclub mee te maken hebben. De voorzitter Jaap Schuijt opende de avond met een overzicht van verleden tot heden. Daarna kwamen diverse sprekers aan het woord die hun felicitaties en attenties overbrachten aan het bestuur. We hadden de zaal ingericht als tentoonstelling met foto’s en materialen van dorpentochten, bestuurlijke zaken, schaatslessen en filmmateriaal. Het werd een gezellige avond.

Voor onze leden hadden wij op 23 maart een sportieve middag gepland op ijsbaan De Westfries in Hoorn. De leden werden hartelijk verwelkomd door mascotte Wus en ontvingen een aantal consumptiebonnen en een kadootje in de vorm van een paar handschoenen. Er waren diverse activiteiten te doen zoals vrij schaatsen, een rondleiding door de technische ruimte, curling, bounce hockey en een schaatsquiz. Ook aan de kleintjes was gedacht; zij konden buiten iglo’s bouwen, waarbij de mooiste bouwwerken verrezen. De opkomst verraste het bestuur; er waren, ondanks het mooie weer, ca. 190 leden op het evenement afgekomen.

Wij willen iedereen bedanken voor uw aanwezigheid op de receptie en ons evenement op de ijsbaan, voor de felicitaties en de attenties in de vorm van o.a. kaartjes, bloemen en donaties.

Voor foto's van beide evenementen kunt u terecht op het fotoboek van deze website.