16-12-2018

Welkom bij IJsclub Avenhorn

IJsclub Avenhorn bestaat sinds 1889, opgericht met als voornaamste doel het schaatsen onder de jeugd te brengen.

De ijsclub is dus al 125 jaar een begrip in Avenhorn en omstreken!

Wat organiseert IJsclub Avenhorn zoal?

• Op de 1e plaats natuurlijk het Jeugdschaatsen. Voor meer informatie, kijkt u even onder het betreffende kopje op deze website.
  • Daarnaast organiseren wij sinds 2010 het toerschaatsen voor volwassenen. Ook hiervoor verwijzen wij u graag naar verderop op de website.
  • Toertochten: Avenhorn is een van de startpunten van de vijfdorpentocht en de USA-dorpentocht (Ursem, Schermerhorn, Avenhorn). Deze tochten zijn KNSB-erkende tochten. Via hun website kunt u zien welke tochten er gereden worden. Kijk op http://schaatsen.nl/topsport-natuurijs. Onder het kopje “Kalender Toertochten” ziet u alle tochten in Nederland, die op dat moment doorgaan. Na elke tocht krijgt u als aandenken een mooie medaille.
  • Vrij schaatsen op onze natuurijsbaan 't Troontje. In de winter zorgt IJsclub Avenhorn ervoor dat de natuurijsbaan ’t Troontje, aan de rand van de Beemster Ringvaart, gevuld is en klaar voor de vrieskou. Als het ijs dik genoeg is, wat onze ijsmeester regelmatig meet, wordt de ijsbaan opengesteld. U kunt dan vrij schaatsen. Bij voldoende drukte wordt ook onze koek & zopie geopend, waar u voor diverse versnaperingen terecht kunt. Onze bestuursleden en diverse vrijwilligers zorgen ervoor dat de ijsbaan regelmatig wordt geveegd. Ook is er een muziekinstallatie en ’s avonds verlichting aanwezig, wat zorgt voor een gezellige sfeer.
  • Een avond vrij schaatsen op De Westfries. Op vertoon van uw lidmaatschapskaart kunt u een avond vrij schaatsen. Dit wordt sinds een aantal jaren gezamenlijk mogelijk gemaakt door de ijsclubs die zijn aangesloten bij ijsbaan De Westfries, waaronder IJsclub Avenhorn.
  • De clubkampioenschappen. Als er natuurijs ligt, worden de clubkampioenschappen gehouden op 't Troontje. Naar wie zal de beker de volgende keer gaan?
  • Voor alle kinderen: lampionnenoptocht op 't Troontje. Neem zelf je lichtje mee en schaats, loop, glij of laat je meenemen op de slee voor een paar rondjes op en om 't Troontje. De grote verlichting gaat dan uit waardoor er een prachtige, zich verplaatsende lichtslinger van lampionnen te zien is. Halverwege krijgen de kinderen een snoepje.

Wilt u meer informatie? Neemt u dan even de tijd om op deze website rond te kijken, of ga naar onze Facebook pagina.